Changed ignition switch, won't start - NewBeetle.org Forums
NewBeetle.org Forums
Go Back   NewBeetle.org Home > NewBeetle.org Forums > Discussion - Technical > Questions, Issues, Concerns, or Problems with the New Beetle

Questions, Issues, Concerns, or Problems with the New Beetle General discussion of New Beetle features, problems, and issues.

NewBeetle.org is the premier Volkswagen Beetle Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-28-2011, 11:24 PM
New Member
 
Join Date: May 2011
Unhappy Changed ignition switch, won't start

Hello everyone! I used to be diddlebug on here and I forgot my password and since have gotten a new email address so I wasn't able to recover it.

I got rid of my 2000 New Beetle because it was so unreliable and 3 months ago I bought a 2005 black automatic 2.0, I love these cars, I just couldn't stay away.

My ignition switch has went out for a second time, the new switch, which we replaced thanks to the tutorials here, ended up going bad only 2 weeks after replacing it. We got another swtich and replaced it and the headlights, windshield wipers, etc are working again but the car won't start. I noticed as well none of my warning lights on the speedo are coming on. It makes the noise as if it is going to start, just never turns over. We took the switch back out and tested it and the new switch isn't bad.

I was wondering if you all had a suggestion as to what might be wrong, I just can't afford to take it any where to get it fixed now and I will not take it to the Volkswagen dealer here. I had some transmission problems and they thankfully fixed it under the valve body warranty extension but I was also having a problem with the indicators telling you what gear you are in disappearing and reappearing, also the []'s would light up around all gears on occasion, the Volkswagen dealer charged me to fix this and I was on my way home and there was a burning smell, I pulled over and looked and looked in the fuse box and they had ran a wire from somewhere in the dash into the the hole for the fuse for the transmission and the wire got hot and melted. Needless to say I trust myself to fix this car more than I do them at this point.

Any help any one can offer would be greatly appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-29-2011, 01:47 PM
New Member
 
Join Date: May 2011
Default

I just took a look at it and the plastic on a few of the wires is black and one of the wires is exposed a bit, I didn't really pay much attention to it before but it looks like this is probably the problem! My Dad's friend said that the fuse that controls the speedo isn't getting any fire, it's a 2.5, not sure which slot it is, you think this could be because of the wire harness that the switch connects into?

How difficult is it the replace the wires?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
ignition switch

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the NewBeetle.org Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replaced Ignition switch, now crank no start 92dakotahd 1.9 Liter TDI 5 05-20-2011 07:21 PM
Help Pls - I think my ignition switch is bad Beckweed Questions, Issues, Concerns, or Problems with the New Beetle 4 10-28-2010 02:59 AM
Ignition Switch Replaced-Now Won't Start jeff2761 2.0 Liter Gas 4 08-04-2007 10:03 PM
ignition switch chi Technical Modifications 2 05-28-2007 02:41 AM
Ignition getting weak, then car will not start? joshuah 1.8 Liter Turbo 4 04-03-2006 07:49 PM

All times are GMT. The time now is 06:14 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2