chiming sound - NewBeetle.org Forums
NewBeetle.org Forums
Go Back   NewBeetle.org Home > NewBeetle.org Forums > Discussion - Technical > Questions, Issues, Concerns, or Problems with the New Beetle

Questions, Issues, Concerns, or Problems with the New Beetle General discussion of New Beetle features, problems, and issues.

NewBeetle.org is the premier Volkswagen Beetle Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-13-2012, 09:06 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Default chiming sound

Why is bell chiming when the car is started? There is know lights on or warning lights on the dash, the seat belt is connectted all doors shut. Does anyone have any suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-13-2012, 09:12 PM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location:
Knoxville, TN,
Default

Do all your warning lights test on for the normal "bulb check" when you first turn the ignition on? Airbag light? Check engine light? Seat Belt reminder light? Turn signal blinker fluid level warning light?
__________________
Pencilneck blah blah blah

OEM Wheel Database....
http://www.4130-products.com/wheels

5052 @ $8000 = total crap
VAG COM @ $350 = sanity
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-14-2012, 01:06 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Default

yes as far as I can tell everything comes on and nothing stays lit when the car is running. This all started after the car would not start it wouldn't even turn over. I had the starter checked and it was good, then I replaced the starter switch and still nothing, from there I replaced the starer relay # 175 still nothing. So I did a little investigating on the relay and if I put a jumper on the one comming from the stater switch and then into the one to the starter I could start the car with no problems so I left the car running and put the relay back on and took the car up to get the codes pulled I shut the car off when I got there and when I went to leave and the car started without putting the jumper in....so now I'm very puzzled and wondering if there is an electrical issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 12-14-2012, 04:33 PM
jakenney's Avatar
Ali's Dad
 
Join Date: Mar 2012
Location:
Freeburg, IL, USA
Car: 2003 NBC 1.8T Aqua
Default

What type of bug are you driving? Convertible? 1.8turbo, 2.0 etc..and year. This info will help diagnose.
__________________
Bama Bound Daughter's car - 2003 NBC 1.8T GLS - 113K
Olderst Daughter's car - 2010 Honda Accord EX-V6 Coupe - 43K
Wife's car - 2007 Honda Pilot EXL-RES - 167K
My car - 2006 Honda Accord EXL V6 - 143K.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 12-14-2012, 08:51 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Default

sorry it's a 2001...2.0 gas, not a convertible.

Last edited by water dr; 12-15-2012 at 01:40 PM..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 12-15-2012, 02:49 PM
jakenney's Avatar
Ali's Dad
 
Join Date: Mar 2012
Location:
Freeburg, IL, USA
Car: 2003 NBC 1.8T Aqua
Default

Not an electrical wiz on the bug just yet, but some basic problem solving indicates it might just be the ignition switch. Seems to me that the bell is the sound that chimes when the door is opened and the key is still in the ignition. Might just be that the ignition switch is connected incorrectly - or is bad. Again, no level of expertise here..but that is where i would start -especially as you mentioned it was recently replaced?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 12-16-2012, 06:20 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2012
Default

Thanks for the reply. I will check the switch to make sure that it was put back in right. But from what I remember is that it can only go in one way.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the NewBeetle.org Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is that sound??? Zann Questions, Issues, Concerns, or Problems with the New Beetle 7 11-19-2011 11:05 AM
Stop The Chiming!!!!!!! RagtopRon Questions, Issues, Concerns, or Problems with the New Beetle 1 03-13-2007 12:44 PM
Does this sound right? laurabug06 Market Place Archives 4 02-24-2007 11:39 PM
With Sound On, Please! PhoenixRising Miscellaneous Hoo-Ha Archive 8 03-19-2006 04:34 PM
DP Sound 2000GLX 1.8 Liter Turbo 3 01-21-2006 05:31 AM

All times are GMT. The time now is 04:37 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2